søndag 7. februar 2010

Slumreteppe

Det ble til slutt et slumreteppe til TV-stolen i store dominoruter: Disse inne-bildene med blits viser best de gilde, sterke fargene, og den knallgule kommer til sin rett. På utebildene blekner fargene litt.
Resten av Trysilgarnet fra hemmelig uvenn-runden i mars 2009 rakk til noen ruter, så hentet jeg fram noe knallrødt Vestlandsgarn fra Gjestal fra mitt eget lager, la det dobbelt så det kunne strikkes på pinne 7mm sammen med Trysilgarn (Igloo og Artic)
Hadde først tenkt å strikke sitteunderlag og tove, men det varmet så godt i fanget under arbeidets gang, dermed så dukket ideen om slumreteppe opp, garnet fortjener bedre, alt er 100% ull.
Fant så fram noe gult, grønt, svart, brunt og blått Rauma vamsegarn med "støv på", et nøste i hver farge bare brukt littegrann av de, og fortsatte. Striper og fargefordeling ble til underveis, slik det må bli når man har bare en begrenset mengde garn til rådighet.

ca 50 g svart vamsegarn rakk akkurat til log-cabin kanten på langsidene, og jeg kunne puste lettet ut, slapp å løpe ut for å kjøpe mer garn.... til restegarnprosjektet!
Hver dominorute starter med 51 m på pinne 7. Ferdige mål er 107 x 72 cm, og teppet veier 600gram. framgangsmåte/oppskrift finnes i boka Dominostrik av Vivian Høxbro.
Jeg er så glad og kjempefornøyd med resultatet!

3 kommentarer:

mimouna sa...

Så deilig med et slikt tykt teppe. Fine farger og bra utnyttelse av garnet.

LivM sa...

Så flott det ble. Dette er faktisk det fineste såkalt "lappeteppe" jeg har sett. Friske fine farger også! Grattis!!

Anonym sa...

så flott teppe.....ser du lager masse fint og tenkte kanskje den nye nettsiden http://uniqueide.no kunne være noe for deg. Fant ikke e mail adressen din.

Ha en god påske mvh mona