onsdag 29. oktober 2008

TTL Socktoberfest Mystery sock KAL


Sokke-along på Ravelry: Fans of Through the Loops, og hver onsdag i oktober nytt clue

Garn: Zen Yarn Garden (merino/nylon), Blush red, pinner: 2mm strømpepinner og 120cm rundpinne 2mm. Ravelried

Inspirert av entusiastiske Pinneguri og blogginnlegget hennes om magic loop på norsk, har jeg endelig fått til dette med den amerikanske måten med å strikke sokker på rundpinne.

Siden jeg lærte å strikke etter engelske oppskrifter har jeg jo hørt og lest om Magic Loop og om å strikke to sokker på en gang på to rundpinner. Prøvde det også, men måtte gi opp fordi jeg brukte mine gamle rundpinner med stive kabler (som jo bare var umulig) og fortsatte med mine 5 dpns, dvs strømpepinnene.

Men nå har vi fått enkel tilgang til KnitPicks pinner med myke kabler, og som alltid viser det seg at man må ha egnet utstyr, da gikk det an å strikke to sokker på en gang på en rundpinne!

Jeg har strikket halve sokkene på strømpepinner og tok de over på rundpinnen etter hælfellingen for å teste. Først var det litt rart, det ble så mye rundpinne å holde styr på, men det gikk seg til etterhvert, og nå tror jeg at jeg liker det, litt.... ihvertfall.... øvelse gjør mester..?!!

3 kommentarer:

kamelia sa...

Så spennende! Jeg har også lest og hørt om å strikke sokker på rundpinne, men jeg har ikke prøvd ennå. Kanskje jeg må gjøre et forsøk?
Ha en fin dag.

sol sa...

Jeg har ikke turt/giddet å prøve ennå, synes det er greit med strømpepinner. Sokkene dine blir flotte!

sipusa sa...

Ser veldig flott ut, og særlig med sånn bildekomposisjon av flere fotografier.

og det garnet er jo bare nydelig da..